tisdag 17 december 2013

Kommentar till Mikael Malm

http://www.twitlonger.com/show/n_1rtqvg9

@OnlyMiketheguy Ser bra ut! Har aldrig tänkt på exempelvis det där med tent-pole programming, riktigt intressant. Någonting som du skulle kunna kolla på utöver dessa punkter som du anger är partnerprogrammet. Du kanske redan har tänkt på detta, men om du inte har det finns det också på Youtube (2013). Blir man en "verified" kanal kan man exempelvis få tillgång till att skapa specifika serier på sin kanal, länka vidare till eventuell merch med mera. Har andra personer sett ditt material sammanlagt minst 15 000 timmar får man tillgång till avancerade Youtube appar, samt strategiskt och teknisk support.

En annan sak som kan vara roligt att kolla på är FanFinder (2013), en app i Youtube som hjälper en att hitta en fanbase. Man skapar en reklam för sin kanal, som den här appen sedan distruberar. Den undersöker också vilken typ av video det är för att sedan associera den med liknande videor för att locka personer till ens kanal med samma intressen.

Man du vill hitta mer material skulle du kunna kolla på den här sidan där dom listar några andra appar:

https://www.youtube.com/yt/creators/programs-tools.html

Nu kanske jag har missförstått vad exakt det är du ska göra, och jag antar att du redan har bestämt vad du ska kolla på, men här har du ett par saker du kan hålla i åtanke.

Källförteckning:

Youtube Creator (2013) Creators Benefit [Elektronisk] Tillgänglig: https://www.youtube.com/yt/creators/creator-benefits.html [2013-12-17]

Youtube (2013) Fanfinder [Elektronisk] Tillgänglig: https://www.youtube.com/yt/fanfinder/ [2013-12-17]

Youtube Creator (2013) Program and Tools [Elektronisk] Tillgänglig: https://www.youtube.com/yt/creators/programs-tools.html [2013-12-17]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar